Wildbuffet 2013

Honderd gasten deden zich vrijdagavond 15 november 2013 te goed aan het voortreffelijk wilddiner dat werd georganiseerd door Wildbeheereenheid "Tsjonger en Ald Djip” in hotel restaurant "De Stripe” te Wijnjewoude.
Zoals vorige jaren was chef kok en mede eigenaar Sybren de Vries er weer in geslaagd een heerlijk en gevarieerd buffet samen te stellen. De liefhebbers van wild werden buiten al verrast met een heerlijk hapje vooraf, een mals stukje vlees van een varken aan het spit.
De foto`s laten zien dat het buffet er weer fantastisch uit zag. Een uitgebreide uitstalling van allerlei gerechten, volgens de chef kok bestond het buffet uit meer dan veertig verschillende onderdelen. Onder andere wildzwijnfilet in coburgerham, gestoofde konijnenbout, geconfijte eendenbout, hertenbiefstuk met cranberry, coppa ham van wild zwijn en rosé gegaarde ganzenborst. Ook het dessert was weer fenomenaal. Alles omkleed met prachtige bloemstukken gecreëerd door Hillie Rinkema.
In de opening refereerde Gerard Smit, lid van de activiteitencommissie, nog even aan het feit dat jagers ook veel aan schadebestrijding en wildbeheer doen. Het wildbeheer veelal in opdracht van de grondgebruiker en bij machtiging van de provinciale overheid. Denk daarbij vooral aan het beheer van de reeën en ganzen. Dit "pure scharrelvlees” was bij uitstek goed vertegenwoordigd op het menu. Jacht is uiteindelijk maar een klein onderdeel van wat de jagers doen.
Na afloop was de opmerking ”tot volgend jaar” dan ook niet van de lucht.


De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.