Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren: om basisinstellingen te onthouden en om pagina's te delen via social media. U kunt het gebruik van cookies door onze website zelf beheren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan hieronder op Accepteren.
Met behulp van de onderstaande instellingen kunt u een keuze maken uit de cookies die u wilt accepteren. Het niet accepteren van cookies zal resulteren in een beperkte functionaliteit binnen de website.
Honderd gasten deden zich vrijdagavond 15 november 2013 te
goed aan het voortreffelijk wilddiner dat werd georganiseerd door Wildbeheereenheid
"Tsjonger en Ald Djip” in hotel restaurant "De Stripe” te Wijnjewoude.
Zoals
vorige jaren was chef kok en mede eigenaar Sybren de Vries er weer in geslaagd
een heerlijk en gevarieerd buffet samen te stellen. De liefhebbers van wild
werden buiten al verrast met een heerlijk hapje vooraf, een mals stukje vlees van
een varken aan het spit.
De foto`s laten zien dat het buffet er weer fantastisch uit zag. Een uitgebreide
uitstalling van allerlei gerechten, volgens de chef kok bestond het buffet uit meer
dan veertig verschillende onderdelen. Onder andere wildzwijnfilet in
coburgerham, gestoofde konijnenbout, geconfijte eendenbout, hertenbiefstuk met
cranberry, coppa ham van wild zwijn en rosé gegaarde ganzenborst. Ook het
dessert was weer fenomenaal. Alles omkleed met prachtige bloemstukken gecreëerd
door Hillie Rinkema.
In de opening refereerde Gerard Smit, lid van de activiteitencommissie, nog
even aan het feit dat jagers ook veel aan schadebestrijding en wildbeheer doen.
Het wildbeheer veelal in opdracht van de grondgebruiker en bij machtiging van
de provinciale overheid. Denk daarbij vooral aan het beheer van de reeën en
ganzen. Dit "pure scharrelvlees” was bij uitstek goed vertegenwoordigd op het
menu. Jacht is uiteindelijk maar een klein onderdeel van wat de jagers doen.
Na afloop was de opmerking ”tot volgend jaar” dan ook niet van
de lucht.